Ayurvedic Diet Mandheg Craving
Mangan Principles
Ana telung prinsip dhasar kanggo mangan sehat. Kawitan, mangan apa seger; kapindho, milih pangan sing ana ing mangsa lan katelu, milih apa sing diprodhuksi sacara lokal. Prinsip Mungkin Applied kanggo kabeh jinis masakan, dadi Asian, Eropah lan Mediterania supaya luwing seneng sing ora ora nemen prakara nalika nerangake diet Ayurvedic. Iku diet cocog kanggo kabeh budaya masak.
Cara paling apik kanggo tindakake prinsip iki kanggo tuku pangan saka pasar petani kang - ngendi sampeyan duwe seger, mangsan lan lokal kang uga luwih murah. Temtu mangsa crita sing beda lan iki ngendi tomat beku lan panganan wadi liyane dadi migunani. Dadi sampeyan bisa ndeleng diet iki uga praktis utawa sing nonton mbuwang sing.
Wong asring digandhengake diet iki karo sayuran, beras lan rempah-rempah nanging ing kasunyatan iku bisa Applied kanggo masakan sembarang anggere minangka prinsip sing nganti (lan rempah-rempah Ayurvedic sing ditambahake). Dhasar rempah-rempah kalebu jahe, kunir, cumin lan katumbah. Iki kudu medicinal aside saka nambahi ambu lan roso saka panganan.
Cara Mandheg Craving
Punika tip sampeyan bakal nemokake banget mbiyantu. Dipuntedahaken diet Ayurvedic bener mbantu sampeyan mungkasi Ngidam! Ana enem raos dikenali sing kudu klebu ing saben jajanan. Ngidam njupuk Panggonan nalika kabeh enem raos sing ora klebu ing diet. Penting sing iki enem raos ing diet Ayurvedic sing migunakaken ing urutan carane awak digests pangan: manis, ora nguntungke, salty, pungent, pait lan astringent. Kanthi mengkono awak ngrasa wareg sawise meal. Alamiah, yen sampeyan ninggalake metu siji rasa, contone manis (gula, beras, susu), sampeyan lagi ora kroso minangka wareg sing arep lan bakal idaman dawa sawise meal iku liwat. Diet iki misale jek mbalikke saka carane kita nganggo pangan kita wiwit kita biasane duwe gulali ing mburi meal. Nanging ing ngisor iki supaya iki sakabehe lan ndadekake pangertèn. Contone, mangan soko pait kaya Lettuce lan kunir utawa astringent kaya kacang buncis utawa lentils ing mburi minimalake Ngidam kanggo gulali. Nalika sampeyan bisa ndeleng diet iki uga cara sing gedhe saka rusak bobot - tanpa nyoba hard.
Agni lan Sehat Mangan Dalil
Doctors Ayurvedic gati Agni minangka konsep sing paling penting saka diet. Agni nuduhake geni pencernaan saka awak. A Agni kuwat lan sehat tegese awak bisa Digest apa-apa, nalika siji pecah tegese pencernaan wis weakened. Awak uga mrodhuksi racun-racun nalika Agni ora kuwat. Kanggo mesthekake Agni kuwat, tindakake iki Sifat mangan sehat: Siapke awak kanggo nampa pangan dening njupuk 3-5 breaths alon sadurunge meal; ora mangan nalika sampeyan lagi duka amarga sing ora mung mangan panganan nanging uga emosi saka wong sing masak meal; Mateni radio utawa televisi lan mangan ing lingkungan sepi; ora maca buku salah siji; nyakot pangan mlaku kanggo nambah pencernaan lan panyerepan pangan; ora Rush nalika sampeyan lagi mangan lan mangan nganti sampeyan wareg, nanging ora nganti ketaman abot lan kesel; ngombe setengah tuwung saka banyu ing suhu kamar (jajanan garing bisa uga mbutuhake Cairan liyane); supaya ngombé banyu kadhemen amarga ngrusak ing Agni lan slows mudhun pencernaan; ngenteni kanggo 15-20 menit sawise meal sadurunge sampeyan nindakake apa-apa; ngidini 3 jam antarane jajanan kanggo pangan Digest; meal paling gedhé ngirim dadi ing nedha awan lan meal cilik ing wayah sore. Awak mirrors energi saka alam semesta nggawe pencernaan ing sawijining kuat nalika srengenge ing sawijining pucuk. Sampeyan uga ngirim tau skip nedha isuk.
No comments:
Post a Comment